Brian Ferry schittert

Brian Ferry schittert

Foto: Peter Esprit

LOKEREN - Brian Ferry staat er nog. Zij derde passage op de Lokerse Feesten zal geboekt staan als geslaagd. Met covers, eigen werk en een zweem Roxy Music kreeg hij het Lokerse plein gemakkelijk klein.

Bryan Ferry verscheen voor de derde keer op het podium van de Lokerse Feesten. Hij speelde solo in 2007 en bracht in 2010 de legendarisch Roxy Music mee. Ondertussen bracht Ferry het fel gesmaakte 'Olympia' uit, een van de betere solo-albums in meer dan 20 jaar. De bijdragen van Brian Eno, David Gilmour, Mani (Stone Roses) en Groove Armada zijn daar waarschijnlijk niet vreemd aan.

In Lokeren kreeg de al indrukwekkende band van Brian Ferry versterking van Johnny Marr. De gitarist, met Morrissey de spil van The Smiths in de jaren ’80, werkte voor het eerst samen met Ferry voor diens Bête Noire album in 1987, maar speelde pas vorige maand een eerste full-concert met de band op het Guilfest.

Brian Ferry putte in Lokeren niet alleen uit eigen solowerk. Nummers van Roxy Music en ook andere artiesten kregen een plaatsje in de uitgebreide setlist. Zo opende Ferry met I'll put an spell on you, een cover van Screamin' Jay Hawkins. Ook Bob Dylan passeerde enkele keer de revue. Halfweg het concert dreigde even een dipje, maar de knappe Neil Young-cover Like a Hurricane maakte meteen alles goed.

Het slot was om u tegen te zeggen. De Roxy Music-songs Love is the drug en Let's Stick Together kregen een scherp kantje en de Dylan-cover All Along the Watchtower kroonde zich tot hoogtepunt. Jealous Guy was niet meer dan een adempauze tot het ultieme slot met Hold On I'm Coming.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio