Markus Bundervoet opent eerste editie Kunst in de Tuin

Markus Bundervoet opent eerste editie Kunst in de Tuin

Foto: rtl

Lochristi - Na Kunst aan de gang in het gemeentehuis van Lochristi kan men nu ook een kijkje nemen naar Kunst in de tuin. Vanaf zaterdag 11 augustus is er een gratis tentoonstelling van een plaatselijk kunstenaar in de tuin van de pastorie van Zaffelare. Markus Bundervoet bijt als beeldhouwer en inwoner van Zaffelare de spits af.

Markus Bundervoet (°1953) kreeg een kunstopleiding aan de academie van Gent. Sinds de jaren ’90 is hij als professioneel kunstenaar actief, maar dan vooral in Nederland. Zijn succes bij de noorderburen dankt hij aan de groep Kunst in kastelen (Gelderland) en aan Kunstzaal De Hoge Hees (Eindhoven), waaraan Markus vast verbonden was. Hij was ook actief in Ulen (Friesland), bij galerij De boog (Groningen) en beeldentuin Paasloërhof (Overijssel). In Terneuzen exposeerde hij twee keer met de groep rond Chris Ferket. Het werk van Markus verscheen in het toonaangevende tijdschrift voor beeldende kunst Kunstbeeld en kreeg positieve recensies in het NRC Handelsblad.

In eigen land kreeg Bindervoet een gouden medaille beeldhouwkunst te Nieuwpoort en was hij vaste deelnemer aan A(RT)ssenede. Hij stelde o.a. tentoon op de internationale triënnale van Borgloon, de Beeldenroute Lo-Reninge en in de Hallen van Ieper. Binnen de projecten Het Stuww (Evergem) en Mozaïek (Oostakker) werkte Bundervoet samen met personen met verstandelijke beperking.

Lochristi kent Markus Bundervoet via van zijn exposities met KWB Zaffelare en als medewerker van het kunstenfestival Kunst omdat het Moet. Zijn werken werden tentoongesteld in het Kasteel Rozelaar ter gelegenheid van 100 jaar sierteelt en ook in het Park van Beervelde. Bundervoet is ook actief binnen de Lootse Haikuvrienden, werkt samen met LO-ART en was één van de artiesten achter het legendarische project Serrekunst.

De tuin van het sierteeltmuseum is tijdens de zomermaanden elke dag open van 12 tot 19 uur. De tentoonstelling zelf loopt een heel jaar door (ook tijdens de wintermaanden). Vanaf volgende zomer komt een andere kunstenaar aan bod.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio