School is Cool: 'Wij houden echt van jullie'

LOKEREN - School is Cool blijft bij het jonge publiek hoge ogen scoren en misschien is dat wel terecht. Sinds hun overwinning in Humo’s Rock Rally gaat het de Antwerpse band voor de wind en jong Lokeren ging gewillig mee.

Het leek er even op dat we een natte avond tegemoet gingen, maar goed een half uur voor de begintune van de Lokerse Feesten trokken de regenwolken weg en kwam de zon piepen.

De indiepop/rock van Scool is Cool kreeg in nauwelijks anderhalf jaar tijd Vlaanderen en Nederland plat en het succes dringt stilaan door in de andere buurlanden. In het najaar staat zelf een heuse tournee in Frankrijk op het programma.

Het aangekondigde vertrek van violiste Nele Paelinck, die in oktober haar grote liefde achterna reist naar Argentinie, liet op het podium geen sporen na. Het (vooral jonge) publiek genoot vanaf de eerste tonen van opener The World is Gonna End Tonight en wat volgde laat zich raden. De youngsters in het Lokerse publiek gingen uit de bol, al hadden ze enige aanmoediging nodig. School Is Cool bouwde zijn setlist goed op en wisselde iets rustiger folknummers perfect af met stevig percussiegeweld . Het onvermijdelijke New kids in town sloot de set af, waarna ze nog even terugkwamen met het Talking Heads- nummer Road to Nowhere.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio