Geschiedenisles van Ian McCulloch

LOKEREN - Echo & the Bunnymen, ook al iconen uit de jaren '80, moesten vrij vroeg het podium op. Een best aangenaam optreden, al misten we toch iets.

Echo & the Bunnymen maakte begin dit jaar al een passage in de Brusselse AB waarbij de aandacht uitging naar Crocodiles en Heaven Up Here, hun eerste twee platen uit ’80 en ’81.

Gisterenavond kreeg Lokeren een gans overzicht van de carrière van de band. Ian McCulloch was goed bij stem bij de opener Rescue. McCulloch deed echter weinig moeite om enige interactie met het publiek te creëren en kwam nauwelijks van achter zijn micro vandaan, behalve dan om een sigaret op te steken en een slok van zijn whisky te drinken. Toch een beetje jammer want de band stond sterk te spelen. Na een stevig begin lastte de groep met Rust en Bring on the dancing Horses een gesmaakte rustperiode in. Nothing  lasts forever kreeg een vleugje van Lou Reed zijn wereldhit Walk on the wild side mee en echt boeiend werd het bij Killing  Moon en The Cutter, maar toen was het einde nabij.

Het werd uiteindelijk toch nog een vrij boeiende geschiedenisles van een groep die bij momenten goed op dreef was, maar de sfeer van de grote dagen misten we toch wel een beetje.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio