Anger is an Energy met Public Image Ltd.

Anger is an Energy met Public Image Ltd.

Foto: pel

LOKEREN - Johnny Lydon heeft met zijn Sex Pistols meegeschreven aan de muziekgeschiedenis en ook Public Image Ltd. heeft zijn invloed gehad. PIL mag dan wel om Johnny Lydon draaien, de sterke muzikanten spelen evenzeer een belangrijke rol en dat heeft Lokeren zeker gemerkt.

Na het opdoeken van Sex Pistols in 1978 richtte Johnny Rotten ( het alias van John Lydon) het al even invloedrijke Public Image Limited op. Deze band genoot dan wel niet de bekendheid van de legendarische Pistols, de invloed van PIL op diverse andere bands valt niet te ontkennen. In 2003 dommelde de groep volledig in, maar de reanimatie ze jaar leverde goede concertkritieken op, wat de heren Lydon, Edmonds, Firth en Smith op het idee bracht de nieuwe plaat This is PIL te maken.

Deze maand steekt PIL slechts een keer de kleine pas over voor een concert op het vasteland en laat dat nu net de Lokerse Feesten zijn. Wie een potje pure punk verwachtte, kwam toch ietwat bedrogen uit. Lydon begon verrassend met Albatross _ de optredens in de UK krijgen steevastThis is not a Love Song als opener _ en vervolgde met een lange versie van Deeper Water. This is not a Love Song klonk daarna heel swingend. We waanden ons zowaar even in de discotheek, maar Death Disco maakte daar meteen een einde aan.

Lydon heeft dan wel zijn scherpe kantjes verloren, op het podium blijft hij gekke bekken trekken en zijn stem klinkt in Out of the woods nog even rauw als in de goede oude tijd. Het punk-kapsel is er nog steeds al lijken er bij de man toch wat kilo's bijgekomen. Na Rise en Open Up volgt er geen toegift meer. Met de fles whiskey dan maar de trailer in, want vanavond staat de groep alweer in Londen op het podium.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio