The Specials doen stof opwaaien

LOKEREN - Zelden zo een dansfeestje gezien als deze nacht op de Lokerse Feesten. Bijna anderhalf uur lieten The Specials de voorste gelederen op en neer gaan. De rookmachine mocht gerust stilgelegd worden. Het opwaaiende zand en stof creëerde eenzelfde effect.

Na de indrukwekkende passage van Madness in 2006 eindelijk nog eens ska in Lokeren en dat hebben ze geweten. The Specials krijgen vaak de stempel ‘Best ska-groep van de wereld’ opgespeld, dus mochten ze niet falen. En dat deden ze ook niet.

Stilstaan op ska-muziek: probeer het eens, het lukt niet. Zeker als je het toch eens in de voorste gelederen van de kaai wil gaan bekijken. Van bij de eerste tonen van opener Gangsters zit de sfeer erin en bij Do the dog gaat zowat het ganse plein op en neer, toegegeven de een al wat hoger en enthousiaster dan de ander.

Bij Doesn't Make It Alright dwalen The Specials even af naar de reggae, maar deze rustpauze kwam goed van pas na de bijna onweerstaanbare dansdeunen van Monkey Man (een cover van the Maytals). Een klein opstootje in de voorste gelederen wordt door gitarist Lynvall Golding gemoedelijk opgelost en even later vervoegen drie bevallige dames met strijkinstrumenten het bonte gezelschap op het podium.

The Specials razen door hun rijkgevuld repertoire. Zanger Terry Hall leek, zoals steeds, wat wereldvreemd op het podium rond te struinen, maar dat laat de sfeer niet bederven. Lokeren krijgt er Ghost Town, A message to you Rudi en Too much too young als cadeautje bij. Een lange schreeuw om meer haalde vervolgens niets meer uit.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio