Nieuwe cursus EHBO vanaf september

Rode Kruis Lochristi zit ook in dodentocht

Rode Kruis Lochristi zit ook in dodentocht

Foto: eigen foto

Lochristi - Naast de vele wandelaars uit Lochristi is ook het Rode Kruis afdeling aanwezig op de Dodentocht, in bijstand van de lokale afdeling Buggenhout. In de sporthal, na zowat 60 km wandelen, wordt er een grote hulppost uitgebouwd, waar de wandelaars naast de nodige voetverzorging ook kunnen genieten van een sportmassage.

Wil je dit volgend jaar ook eens meemaken? Het kan. Het Rode Kruis Lochristi geeft in het najaar (vanaf 11 september) een gratis cursus EHBO. De cursus is zodanig opgevat dat er geen theoretische uiteenzettingen worden gegeven, maar dat men wel informatie opdoet van die zaken die noodzakelijk zijn om te handelen in noodzakelijke situaties.

Nadien heb je de mogelijkheid om toe te treden tot de hulpdienst van het Rode Kruis, een enthousiaste groep mensen die zich ten dienste stellen van de bevolking op tal van preventieve hulpacties zoals sportwedstrijden tot grote manifestaties.

Praktisch

Iedereen die ten minste 16 jaar is (of 16 jaar wordt dit jaar) kan aan de cursus deelnemen. De lessen gaan door in zaal Uyttenhove, Zavel 7 op dinsdag- en donderdagavond van 20 tot 22.10 uur. De eerste les op dinsdag 11 september start reeds om 19.30u omwille van praktische info. Inschrijven kan via de mail van het Rode Kruis Lochristi.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio