Gemeenteraad neemt principebeslissing

Eerste stap richting kunstgrasveld is gezet.

Eerste stap richting kunstgrasveld is gezet.

Dit beeld zou begin augustus tot het verleden moeten behoren in Zaffelare Foto: BVDP

Lochristi - Indien alles naar wens verloopt speelt SV Zaffelare vanaf 3 augustus op een kunstgrasveld. De gemeenteraad zette vanavond het licht op groen. De administratieve molen kan zijn werk doen. Hopelijk draait de molen op volle toeren, want de timing is erg krap.

Dat er een kunstgrasveld komt is geen verrassing meer. Alle partijen die deel uitmaken van de gemeenteraad hadden dergelijk voorstel in hun verkiezingsprogramma staan. De voorbije weken werden de nodige gesprekken gevoerd met club en eigenaars. Het resultaat van deze gesprekken moet nu gefinaliseerd worden in huurovereenkomsten tussen de verschillende partijen.

In normale omstandigheden speelt SV Zaffelare op 3 augustus zijn eerste wedstrijd en dan wil men het terrein in gebruik nemen. Burgemeester Yves Dewaene liet uitschijnen dat de timing om deze datum te halen vrij strikt is. 'Uiterlijk op 17 mei moeten we de werken kunnen gunnen, zodat deze begin juni van start kunnen gaan. De volledige aanleg zal zo'n 2 maanden in beslag nemen'.

De technische dienst van de gemeente maakte ondertussen een lastenboek op. Er wordt geopteerd voor een terrein met een 2-sterren certificaat, zoals ook Mariakerke er een heeft. De raming voor de werken bedraagt 411.240 euro (exclusief btw).

Bij de CD&V reageerde men verheugd. Het was immers die partij die in maart 2009 de kat de bel aanbond en het kunstgrasveld op de gemeenteraad bracht, maar toen ging de Open VLD niet mee in het voorstel. 'Het is inderdaad een grote investering, maar gespreid over een periode van 15 jaar menen wij dat zo'n investering verantwoord is en dat die bovendien onmiddellijk de inwoners van Lochristi ten goede komt', zei Dirk Van Nieuwerburgh, die nog enkele detailopmerkingen formuleerde op het ontwerpplan. 

Ook de N-VA keurde het ontwerpplan goed. 'Het kunstgrasveld was ook een van onze programmapunten', zei Tom De Sutter. 'Het belangrijkste is dat het terrein er komt'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio