Burnout Concerts brengt jong en alternatief Hasselt op de been

Burnout Concerts brengt jong en alternatief Hasselt op de been

Tijs Mondelaers op het podium tijdens een optredens van zijn rockgroep Campus. Foto: Joeri Swerts

Hasselt - Studenten van het departement Music aan de PHL (Provinciale Hogeschool Limburg) hebben een nieuw concept uitgedacht. Met Burnout Concerts organiseren ze het hele jaar door muzikale optredens van jonge binnen- en buitenlandse groepen om studenten tijdens de week uit hun kot te lokken.

Van onze gastblogster Caitlin Claes

Organisatoren Tijs Mondelaers (24) uit Hasselt en Manu Styleman (24) uit Antwerpen studeren allebei aan de PHL: 'Vorig jaar bestond het concept voor Burnout Concerts al, maar we hadden toen geen locatie en weinig enthousiastelingen. Dit jaar daarentegen kwam de vraag van het departement zelf om het idee van onder het stof te halen.'

'De bedoeling is om in de eerste plaats de Hasseltse studenten tijdens de week uit hun kot te lokken. Ten tweede vinden we zelf dat Hasselt qua concertwezen eigenlijk nog veel te weinig te bieden heeft. Daarom willen we tijdens onze concerten zo veel mogelijk muziekstijlen aan bod laten komen.'

Meerdere optredens per maand

Op woensdagavond 27 oktober mocht de hardcore-rockband ‘When hope escapes’ uit Tessenderlo de spits van het project afbijten. Vervolgens stonden ook ‘Hills have eyes’ uit Portugal en ‘Prowler’ uit Tienen op het podium om de aanwezigen te laten kennismaken met hun ruige repertoire. 'Geen nood, het zal niet altijd zo’n harde muziek zijn als vanavond,' zegt Tijs. 

De PHL-studenten proberen maandelijks een of meerdere optredens in te plannen, met uitzondering van de examenperiodes. De toegangsprijzen variëren tussen de 2 en 8 euro, naargelang de affiche. Wie student is aan de PHL krijgt een korting.  

Campus

Naast Burnout Concerts vult Tijs Mondelaers zijn vrije tijd als gitarist bij de Hasseltse hardcore-rockgroep ‘Campus’. De band speelde door de jaren heen in menig jeugdhuis in Vlaanderen, maar liet ook al in Zweden van zich horen, waar de nieuwe clip naar aanleiding van hun nieuwste album ‘Oh Comely’ werd opgenomen. 'Voor 2011 willen we dezelfde richting uitgaan als 2009, waar we het grootste succes hebben geboekt. We zullen ons zeker concentreren op de grote festivals zoals Groezrock en Pukkelpop. In de verdere toekomst willen we graag in het buitenland wat meer bekendheid vergaren en daar natuurlijk ook optredens geven,' besluit Tijs.  

Meer informatie over de Burnout Concerts is te vinden via de website van de PHL. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio