Studenten lerarenopleiding PO stellen tentoon in Het Stadsmus

Studenten lerarenopleiding PO stellen tentoon in Het Stadsmus

Tentoonstelling confrontatie Foto: if

Hasselt - Studenten van de lerarenopleiding plastische opvoeding aan de PHM en KHLim stellen dit jaar hun werken samen tentoon in Het Stadsmus.

Jaarlijks stellen de studenten van de lerarenopleiding plastische opvoeding van de PHL en van de KHLim samen tentoon in één van de Hasseltse musea of op een andere Hasseltse locatie. Vorig jaar palmden ze de gelatinesite in. Voor de 10de editie is Het Stadsmus aan de beurt. De studenten kregen dit jaar de opdracht om een beeldend werk te maken dat verband houdt met het thema ‘confrontatie’. Dit thema is voor vele interpretaties vatbaar. Sommigen gaan een confrontatie aan met de directe omgeving van het museum of met werken uit de vaste collectie. Anderen trachten met hun beeldend werk de toeschouwers op confronterende wijze te laten nadenken over bepaalde actuele onderwerpen.

Studenten documenteren zich over het opgelegde thema, leren verschillende bronnen te raadplegen, en zoeken oplossingen voor beeldende en technische moeilijkheden. Ze denken ook na over de presentatie en de duiding van het werk in de beschikbare ruimte.

Het museumproject werd sinds de 4de editie mee begeleid door de externe gastdocent/ kunstenaar Jean-Marie Bytebier. Dit jaar deden we beroep op kunsthistoricus/ beeldend kunstenaar Koen Broucke voor de begeleiding van het project.

Durf je de confrontatie aan? Spring dan zeker eens binnen in Het Stadsmus aan de Guido Gezellestraat 2. De tentoonstelling loopt van 5 mei t.e.m. 26 mei 2012. Inkom is gratis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio