Lidl komt naar Hasselt-centrum

Lidl komt naar Hasselt-centrum

Lidl Hasselt-centrum Foto: if

Hasselt - In de trendy Hassaporta-site aan de Kempische Steenweg in Hasselt opent op woensdag 23 mei de 30ste Lidl in Limburg. De eerste Lidl-winkel in Hasselt-centrum schept twaalf bijkomende jobs.

De winkel aan de Kempische Steenweg is de eerste Lidl binnen de grote ring van Hasselt (R71). 'De Hassaporta-site ligt vlakbij de buitenring en voor de Hasselaar dus vlot bereikbaar. De Kempische Steenweg is zelf ook een belangrijke invalsweg. Een commercieel zeer interessant project', vertelt woordvoerder Pieterjan Rynwalt. De splinternieuwe winkel heeft een oppervlakte van 999 vierkante meter en volgt de trendy stijl van Hassaporta. 'Het resultaat oogt fraai. Zo kozen we voor een mooie aankleding langs buiten met een strakke glaspartij. Binnenin heb je zo veel lichtinval en een gevoel van ruimte. Het wordt kortweg bijzonder aangenaam winkelen', aldus Rynwalt.

De Lidl in Hasselt-centrum is een volledig nieuwe winkel, nummer 299 in België. En dat betekent dat de supermarktketen op zoek moest naar een grotendeels nieuwe ploeg, liefst twaalf mensen in totaal.

De nieuwe winkel opent woensdagochtend (23 mei) de deuren. Maar buurtbewoners zijn dinsdagavond 22 mei vanaf 18.30 uur welkom om de Lidl en het assortiment te verkennen én om samen met het personeel te klinken op de nieuwe opening. Winkelen zelf is er dan niet bij. Rynwalt: 'De blijde intrede van Lidl in het centrum van Hasselt vieren we met een aantal ludieke acties. Zo loten we onder meer een minuut gratis winkelen weg onder de klanten die zich woensdag voor het openingsuur op de parking melden. Verder houden we ook een aantal kortingsacties.'

Dinsdagavond (22 mei) nodigt Lidl alle buurtbewoners vanaf 18.30 uur uit om samen een glas te heffen tijdens de receptie voor de nieuwe winkel. Iedereen uit de gemeente kan dan een kijkje komen nemen en krijgt een drankje en een hapje. Winkelen zelf is er niet bij. De receptie gaat gepaard met een aantal speeches. Lidl schenkt dan ook voor 1.000 euro producten aan De Vriendschap, een vzw uit Hasselt die zich inzet voor hulpbehoevende mensen. De burgemeester van Hasselt is alvast uitgenodigd.

Woensdag (23 mei) gaat de nieuwe winkel open. Alle aanwezigen op de parking voor het openingsuur kunnen deelnemen (via loting) aan de ‘minuut gratis winkelen’, een openingsstunt waarbij de eerste klant om 8.30 uur (opgelet: in de praktijk 8.15 uur) gedurende één minuut “total loss” kan gaan om zo veel mogelijk spullen in te laden. Hij of zij uit de buurt krijgt daarbij de hulp van het winkelpersoneel.

Woensdagavond (23 mei) verloot Lidl om 18.30 uur onder alle aanwezige klanten ook één volle winkelkar. Die kar staat vanaf de receptie op dinsdagavond in de winkel bij de ingang. Alle klanten krijgen op de openingsdag een formulier waarop zij de waarde van de kar kunnen schatten. De klant met het grootste schattingstalent wordt gecontacteerd rond 17 uur en hij of zij kan de volledige kar woensdagavond rond 18.30 uur komen ophalen. Overigens komt er de hele namiddag een animatieteam langs om ook de allerkleinsten te plezieren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio