Stadsbestuur trekt bouwaanvraag ondergrondse parking stadspark in

Stadsbestuur trekt bouwaanvraag ondergrondse parking stadspark in

Stadspark Hasselt Foto: if

Hasselt - Het Hasseltse stadsbestuur trekt de bouwaanvraag voor de nieuwe parking onder het stadspark in. Die beslissing komt er onder meer door het verzet van omwonenden van het park. Zij richtten de actiegroep 'Red het stadspark van Hasselt' op.

De Sint-Catharinawijk kent – omwille van de aanwezigheid van het Cultuurcentrum, het Jessa Ziekenhuis, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en de nabijheid van het stadscentrum – de hoogste parkeerdruk van Hasselt. 'Als stadsbestuur namen we onze verantwoordelijkheid en wilden we hiervoor een oplossing bieden,' zegt burgemeester Hilde Claes (SP.A.). 'Oorspronkelijk wilden we dit via de aanleg van een ondergrondse parking voor het Cultuurcentrum gekoppeld aan een kwalitatieve heraanleg van het stadspark. Voor het dossier van de ondergrondse parking liep een bouwaanvraag, maar deze trekken we nu in. De beslissing daartoe namen we tijdens het schepencollege van donderdag 12 september 2013.'

'Momenteel liggen er een aantal alternatieve ontsluitingsmogelijkheden op tafel, die we zeker de moeite vinden om verder te onderzoeken', vult schepen van Mobiliteit Rob Beenders (SP.A.)aan.

'Verder willen we ook bekijken hoe we de toegang tot de parking kunnen verbeteren. We doen hiervoor beroep op een aantal experts, maar starten binnen afzienbare tijd ook een duurzaam overleg op met de buurt. Met andere woorden geven we het dossier opnieuw alle kansen om uit te groeien tot een duurzame en gefundeerde oplossing voor de Sint-Catharinawijk', aldus schepen van Ruimtelijke ordening Tom Vandeput (CD&V).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio