De 'eerste steen' van het nieuwe ontmoetingscentrum ligt er

Burgemeester Ward Kennes en schepen Mies Meeus tilden 'moeiteloos' (en met behulp van een onzichtbare kraan) de bekisting van één van de muren van het nieuwe ontmoetingscentrum op. Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee - Het gemeentebestuur van Kasterlee, architecten, aannemers en andere betrokkenen hebben samen de officiële 'eerste steen' gelegd van het nieuwe ontmoetingscentrum van Kasterlee.

Dat ontmoetingscentrum is al veel verder gevorderd dan die 'eerste steen'. De twee volumes die samen dat nieuwe 'OC' zullen vormen, zijn al duidelijk herkenbaar op de werf aan Binnenpad achter het gemeentehuis van Kasterlee.

In het ene volume komen aan de straatkant de cafetaria daarnaast sanitair en bovenop nog een verdieping. Het voornaamste pronkstuk van het andere volume is de polyvalente zaal met tribune en podium. Er komen vier vergaderzalen en nog andere faciliteiten in dit OC. Er is eveneens een ondergrondse parking.

Het nieuwe ontmoetingscentrum moet klaar zijn in april 2017, zodat begin mei van dat jaar de activiteiten er meteen van start kunnen gaan.

Vanaf 2 mei dit jaar kunnen verenigingen al beginnen boeken (maar niet langer dan één jaar op voorhand) bij de gemeentelijke cultuurdienst in het gemeentehuis op de markt van Kasterlee.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio