Bio- zwembaden en -zwemvijvers uit Lichtaart op Gentse Floraliën

© Paul Keyenberg

Dirk Belmans uit Lichtaart, gespecialiseerd in bio-zwembaden en -zwemvijvers, neemt met collega's groen- en waterexperts deel aan de Gentse Floraliën van 22 april tot en met 1 mei. Belmans werd samen met drie collega's uitgenodigd om een stand in te nemen op de internationaal gerenommeerde beurs.

Paul Keyenberg

Dirk Belmans zal de komende weken dagelijks in het Gentse Citadelpark deel uitmaken van een expo-stand rond een 'Floraal kabinet' van tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen uit Berlaar. Samen met zijn echtgenote, klinisch psychologe Sara Adriaensen, gaat Verheyen na welke groenomgeving het best past bij iemands karakter.

Rond het 'Floraal kabinet' hebben Dirk Belmans en collega's Raf Ector van Eurodals in Herk-de-Stad en Thomas Apers van Carropools uit St.-Pauwels (nabij St.-Niklaas) een mooie groene omgeving met een tuinpad en een bio-zwembad aangelegd.

De vier groen- en waterexperts leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijk project. Daarin bundelden ze de ervaringen die elk van hen in zijn eigen vakgebied heeft opgebouwd. Beter samenwerken dan elkaar beconcurreren, dachten de specialisten.

Daarom hebben ze ook voor deelname aan de zeer bekende Gentse wereldtentoonstelling de handen in mekaar geslagen. Door samen te werken kunnen deze specialisten een meerwaarde verlenen aan de tuinomgeving. Dat kun je ook vaststellen op hun tweehonderd vierkante meter grote stand in het Citadelpark.

De Floraliën worden slechts om de vijf jaar georganiseerd. Wie erbij kan zijn, zal het niet snel vergeten. Bij de vorige editie passeerden op de Floraliën ongeveer 300.000 bezoekers!

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio