De niet-pompoenpitspuwers zijn er (bijna) klaar voor

De niet-pompoenpitspuwers zijn er (bijna) klaar voor

V.l.n.r. Danny Van Hees, Jos Embrechts, Jaap Bakker, Jan Cooymans en Mark Caers zijn volop bezig met de voorbereidingen om de Belgische titel van de 'niet-pompoenpitspuwers' zondag te verdedigen. Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee - Zondag 8 oktober heeft aan de wijk Kalversteert in Kasterlee het Belgisch kampioenschap pompoenschieten plaats. Ter plaatse zijn de deelnemende teams volop met de voorbereidingen bezig.

Ook vijf leden van de regerende Belgische kampioenenploeg, de 'niet-pompoenpitspuwers', waren op zaterdagmiddag volop bezig met het klaarzetten en afstellen van hun katapult, een houten gevaarte dat is gebaseerd op de middeleeuwse trébuchet.

Zondagmorgen start het Belgisch kampioenschap stipt om 11 uur. Elk deelnemend team mag zoveel pompoenen katapulteren als zijn katapult verwerken kan. Tegen 17 uur is de Belgische kampioen gekend. Naast het kampioenschap hebben de organisatoren nog een heleboel randanimatie voorzien.

Het terrein aan Kalversteert vind je tussen Kasterlee en Retie, in het gehucht Vorsel. De toegangsprijs bedraagt 3 euro. Meer info vind je op www.visitkasterlee.be

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio