Tiende pompoenregatta in de Ark van Noë

De leden van het pompoenengenootschap zien het helemaal zitten voor de tiende pompoenregatta! Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee - De voorbereidingen voor de tiende editie van de 'pompoenregatta' zijn zaterdagnamiddag volop bezig in de Ark van Noë. Voor de leuke peddelpartijtjes in een uitgeholde pompoen, op zondag 22 oktober, hebben zich niet minder dan 93 teams aangeboden!

Het pompoenengenootschap en de Kastelse kajakclub organiseren samen -met steun van Toerisme Kasterlee- de tiende pompoenregatta. Op de vijver van de Ark van Noë, Arkstraat 6 in Lichtaart, worden zondagmorgen vanaf 9 uur grote pompoenen, overblijvers van de pompoenendag van verleden zondag, uitgehold.

De uitgeholde pompoenen dienen als vaartuig waarmee zondag vanaf 11.30 uur wedstrijden worden gevaren over een parcours op de vijver. Iedereen kijkt natuurlijk uit naar de winnaars van de vaarwedstrijden, maar even belangrijk is iemand kopje onder te zien gaan.

Kortom, het wordt weer een plezierige dag daar aan de Kleine Nete, op de grens tussen Lichtaart en Geel.

Naast de wedstrijden is er ook animatie voor jong en oud, muziek, én uiteraard kun je vanalles eten en drinken, van pompoensoep tot pompoenbier en andere dranken. Er is nog veel meer te doen, dat lees je op www.pompoenregatta.be

Ingewijden verklapten me ook dat er een verrassingsbezoek mogelijk is...

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio