Frans Masereelcentrum bouwt nieuw volume

Frans Masereelcentrum bouwt nieuw volume

Aannemer vanhout.pro bouwt een nieuw volume dat zal aansluiten op de bestaande koepel in het Frans Masereelcentrum. Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee - Het Frans Masereelcentrum in Kasterlee bouwt een nieuw volume, dat zal oprijzen naast de bestaande zwarte koepel aan de Masereeldijk. De werken zijn deze week gestart.

Het FMC is een internationaal erkend en gewaardeerd centrum voor grafische kunst. Het werd in 1972 in Kasterlee geopend door toenmalig cultuurminister Frans Van Mechelen. Het centrum omvat een koepel met ateliers, exporuimte en kantoren, én daarnaast tien kunstenaarswoningen. Daar verblijven geregeld binnen- en buitenlandse gasten die in het centrum hun grafische technieken komen bijschaven.

De firma vanhout.pro bouwt sinds deze week een nieuw volume van ongeveer 400 vierkante meter, dat aansluit op de bestaande koepel. Volgens Sofie Dederen, directeur van het FMC, biedt het nieuwe gebouw mogelijkheden om het aanbod "artists in residence" te verhogen én bijkomende kunsteducatieve en lokaal geënte projecten te organiseren.  

De werken zouden ongeveer één miljoen euro kosten en tegen het einde van dit jaar klaar moeten zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio