Opbrengst ervan gaat integraal naar Bolivië en Chili

Veertiende kerstmarkt tijdens het weekend van 11 en 12 december

Zoersel - Op zaterdag 11 en zondag 12 december zal het administratief centrum in Sint Antonius geheel in het kader van Kerstmis staan. Met kraampjes, lekkere hapjes, optredens en een kerstbomenverkoop probeert de gemeente haar bezoekers warm te maken tijdens deze barre wintertijden.

Het is ondertussen veertien jaar geleden dat Zoersel in samenwerking met Oxfam en PC Bethanië voor het eerst de kerstmarkt organiseerde. De locatie blijft nog steeds dezelfde (in en rond het huidige administratieve centrum op de Handelslei in Sint Antonius), maar toch kunnen de organisators steeds meer rekenen op de steun van verenigingen en vrijwilligers. Zij zorgen allen samen voor een constante stroom van glühwein, chocomelk en een hoop randanimatie die zowel ouderen als jonge bezoekertjes moet plezieren. De opbrengsten zullen zoals altijd voor een deel geschonken worden aan een goed doel. Dit jaar koos de gemeente voor het schoolatelier Sentec-Salco in Bolivië en Abate Molina, Chili.

Programma

Kooplustigen kunnen zich van zaterdag 11 december van 13 tot 19 uur uitleven aan de vele cadeau- en kerstkraampjes die speciaal voor de gelegenheid opgesteld zullen worden. De eet- en drankkraampjes zullen buiten geopend blijven tot 22 uur. Wie de markt op zondag wenst te bezoeken kan dit doen tussen 10 en 17 uur.

Optredens

Naast shoppen en proeven zullen verschillende verenigingen het beste van zichzelf geven in de Kapel. Zaterdag omstreeks 16 uur is die eer voor Orchestra Du Haman, rond 19 uur mogen we optredens verwachten van turnkring Zo Woord Zo Daad en van Danstheater Estrada. Zondagochtend om 11 uur is het de beurt aan de leerlingen van Muziek- en Woordacademie, twee uur later doet Veerle Frijters haar ding met een vleugje pianomuziek. Daarbovenop komt Sus Cavo langs met zijn orgel en kunt u ondermeer optredens meepikken van de Boliviaanse groep Kollasuyun-Nan, het koor Amahoro en de Djembé-groep.

Voor het jongere publiek zal er een viskraam, ballenkraam en paardenmolen geplaatst worden. En als dat allemaal nog niet genoeg is, is er de mogelijkheid om je haar te laten vlechten op typisch Afrikaanse wijze.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio