Politiezone Voorkempen treedt op tegen overlast honden

 Politiezone Voorkempen treedt op tegen overlast honden
ZOERSEL/BRECHT/MALLE/SCHILDE - De komende maanden houdt u uw hond best wat in de gaten. Politiezone Voorkempen gaat tot april de focus extra richten op het gedrag van de trouwe viervoeter. Wie zich niet aan de regels van het GAS-reglement houdt, zal daarvoor bestraft worden met een boete die kan oplopen tot 250 euro.

‘Net zoals vorig jaar willen we bij de lokale politie Voorkempen opnieuw aandacht besteden aan inbreuken en overlast, zoals sluikstoren, vandalisme, overlast door honden, zwerfvuil en andere overlastbronnen, die omschreven staan in het Gemeentelijke Administratief Sanctiereglement, ook wel bekend als GAS. Tot april zullen we extra streng optreden tegen overlast door honden’, communicatieverantwoordelijke politiezone Voorkempen, Caroline Rootfhooft uit. 

De politie waarschuwt de bevolking en legt kort uit op welke gevoeligheden de inwoners moeten letten. ‘Als u over straat loopt met uw hond, dan moet u altijd een hondenpoepzakje bij u hebben. U moet het kunnen tonen als iemand dat aan u vraagt. Er een bijhebben is natuurlijk maar het halve werk: gebruik het ook. Zo bespaart u anderen heel wat vies en vervelend schrobwerk aan de schoenzolen.’ Niet alleen het bestrijden van hondenpoep staat bovenaan de agenda: ‘Vermijd dat uw hond andere mensen hindert of lastigvalt. Hou hem daarom aan de lijn op de openbare weg. U moet de lijn ook kort genoeg houden zodat uw hond altijd perfect onder controle blijft. Zorg er bovendien voor dat uw hond ook in zijn hok veilig zit, weg van de openbare weg, zodat hij anderen en zich niet in gevaar kan brengen’, voegt Roofthooft er nog aan toe.

Door het niet in acht nemen van bovenstaande regels, benadrukt de politie, loopt u een risico op een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro.

Indien u alles nog eens rustig wenst na te lezen, kan u terecht op de website van politie Voorkempen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio