Bijzondere ervaring voor leerlingen haarzorg

Paarden op de kappersstoel

Paarden op de kappersstoel

De leerlingen voelden zich goed thuis bij de paarden. Foto: KTA Ieper

Ieper - De leerlingen van het 5de jaar haarzorg uit het Technisch Atheneum te Ieper werden verrast met een wel heel bijzondere ervaring. Er werd namelijk een workshop georganiseerd die gebaseerd was op het kammen, borstelen en optooien van paarden.

Dit project werd georganiseerd in samenwerking met MAKS! een magazine voor jongeren tussen 14 en 18 jaar, uitgegeven door Klasse / departement Onderwijs en elke maand gratis verspreid op school.

De voorbereiding gebeurde onder strikte geheimhouding. De leerlingen wisten enkel dat er een workshop en een fotosessie ging plaatsvinden. De nieuwsgierigheid van de leerlingen werd twee weken op de proef gesteld.

Tot leerlingen en leerkracht arriveerden op de paardenrijschool “Het Boskasteel” in Brielen. De stap van het kapsalon naar de paardenstal was voor de jonge kapsters in spe wel even wennen.

Maar toen de paarden van stal gehaald werden en Dominique Declercq (eigenares van de rijschool ) begon met instructies en demonstraties werden de leerlingen op slag laaiend enthousiast en vlogen er vrijwel onmiddellijk in.

De paardenstaarten en -manen werden zorgvuldig geborsteld en gekamd om daarna met creatief vlechtwerk versierd te worden.

Over de middag mochten de leerlingen elkaar opsmukken met buitengewone kapsels en kleurrijke outfits om dan in de namiddag over te gaan tot het nemen van een originele fotosessie.

De opgetooide paarden werden erbij gehaald die samen met de buitengewoon meewerkende leerlingen zorgden voor een vlekkeloze samenwerking, die uiteindelijk resulteerde in een prachtige en originele fotoreeks , die in de nabije toekomst nog zal verschijnen in verschillende tijdschriften.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio