In het Technisch Atheneum Ieper

Roemeense scholieren op bezoek

Roemeense scholieren op bezoek

Directie, leerkrachten en leerlingen van beide scholen samen met de medewerkers van GREEN vzw aan de Ieperse Menenpoort. Foto: Technisch Atheneum Ieper

Ieper - Recent was een groep Roemeense scholieren op bezoek in Ieper. Ze kwamen op uitnodiging van het Technisch Atheneum.

Het ging om een tegenbezoek, nadat gedurende de eerste week van juli enkele leerlingen van het Technisch Atheneum richting Roemenië trokken om in het kader van een grensoverschrijdend project Roemeense scholen te isoleren.

Dit project was in samenwerking met ‘GREEN vzw, een organisatie die jongeren en volwassenen duurzaam leert leven.

De Roemeense jongeren werden in de school rondgeleid door Peter Vanthuyne, directeur van het Technisch Atheneum. Hij liet hen de technische afdelingen van de school zien, waarbij de leerkracht houtbewerking van het Technisch Atheneum een geschenk overhandigde aan de Roemeense leerkracht.

In Flanders Fields

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bezoekers ook te laten kennismaken met het oorlogsverleden van de regio. Na het schoolbezoek trokken de genodigden richting Menenpoort om er de Last Post bij te wonen.

Nadien werd een rondleiding voorzien door de regio. Na een bezoek aan de site John McCrae, waar de bezoekers konden kennismaken met het wereldberoemde gedicht ‘In Flanders Fields’ , werd even halt gehouden om de inwendige mens en de vriendschapsband te versterken.

Na nog even halt te houden aan de Dodengang te Diksmuide trok de ganse groep richting Nieuwpoort. Het was een stormachtige dag om eens goed uit te waaien op de kop van staketsel.
Een heel bijzondere ervaring voor mensen die honderden kilometer landinwaarts wonen.
Helemaal uitgewaaid en voldaan trok de groep terug richting Ieper om bij het afscheid de uitnodiging voor een tegenbezoek met beide handen aan te nemen. Wordt vervolgd.

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio