Op Wereld Aids Dag

Afdeling haartooi in het Technisch Atheneum te Ieper sensibiliseert

Afdeling haartooi in het Technisch Atheneum te Ieper sensibiliseert

Leerkrachten en leerlingen haartooi, samen met de directeur van het Technisch Atheneum Ieper. Foto: pli

Ieper - ‘Uw kapper neemt het woord voor een wereld zonder aids’. Onder deze slogan werd in het Technisch Atheneum te Ieper een infosessie georganiseerd over de rol die kappers kunnen spelen in het sensibiliseren van mensen omtrent de aidsproblematiek.

De toekomstige kapper/kapster zal door zijn/haar luistervaardigheid een bevoorrechte relatie hebben met de klanten en zo een ideale gesprekspartner zijn in de verspreiding van de preventieboodschap onder een groot publiek.

De infosessie werd georganiseerd door 'Hairdressers against aids'. Deze organisatie ontstond al in 2001 in Zuid-Afrika op initiatief van de Divisie Professionele Producten van L'Oréal, en het was meteen een groot succes.

Via een informatiefilm en een kleine kennisquiz werden de leerlingen haartooi op een correcte manier geïnformeerd over de mythes die vandaag de dag nog bestaan over aids.

Daarna werd aan de leerlingen een pin overhandigd die hun deelname bevestigde aan 'Hairdressers against aids' . Dit allemaal omdat we voor een cruciaal doeleinde als het bestrijden van aids moeten kunnen rekenen op de kracht van woorden; een vermogen waarover iedereen beschikt.

Omdat erover praten essentieel is.

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio