Diensten verhuizen naar Auris Centrum

Streekhuis Esenkasteel wordt vernieuwd

Streekhuis Esenkasteel wordt vernieuwd

De diensten die nu in Esenkasteel zijn ondergebracht, komen tijdens de werken tijdelijk naar het Auris Centrum in Ieper Foto: pli

Ieper - In het najaar van 2012 gaat de Provincie van start met de vernieuwing van het Streekhuis Esenkasteel in Diksmuide. Tijdens de werken zullen de diensten die er gevestigd zijn, tijdelijk verhuizen naar het Auris Centrum in Ieper.

In het Ezenkasteel wordt de eigenlijke inkom vooraan opnieuw in gebruik genomen en wordt een onthaal voorzien. Achteraan, op het huidige terras, wordt een nieuwe multifunctionele ruimte met groendak aangebouwd.

Deze ruimte zal als vergaderzaal, receptieruimte of refter gebuikt kunnen worden. Daarnaast komt er een volledig nieuw sanitair blok en wordt er een nieuwe keuken met berging en een lift voorzien. In de kelder worden douches geïnstalleerd.

Op de gelijkvloerse verdieping worden, naast het onthaal, geen verdere kantoorruimtes meer voorzien.

Alle kantoorruimtes op de eerste en tweede verdieping krijgen een nieuwe laag verf en nieuwe vloerbekleding. Tenslotte wordt ook de omgeving aangepakt, wordt het dak extra geïsoleerd en wordt de toegankelijkheid van het gebouw onder handen genomen.

Met de vernieuwing van het Esenkasteel wil de Provincie investeren in de verdere uitbouw van de streekwerking.

Op vandaag huisvest het Esenkasteel 20 werknemers van de Provincie, 7 van Westtoer, 3 van het Westhoekoverleg, 3 van de West-Vlaamse Intercommunale (wvi), 3 van RESOC (Regionaal Sociaaleconomisch overlegorgaan) en 5 van SERR (Sociaaleconomische Raad voor de Regio).

De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. De kostprijs van de vernieuwing wordt geraamd op 860.000 euro, incl. BTW.

De 41 werknemers nemen gedurende die periode hun intrek in het Auris Centrum in Ieper. Dit werd vorig jaar aangekocht door de stad Ieper, die er nadien de eigen stadsadministratie en die van het OCMW zal onderbrengen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio