Bedrijven bestrijden zwerfvuil

Zwerfvuilactie op bedrijventerrein

Zwerfvuilactie op bedrijventerrein

De Ieperse Bedrijvenvereniging zamelde 850 kg zwerfvuil in Foto: pli

Ieper - Vandaag werd in Ieper een zwerfvuilactie georganiseerd op het industrieterrein Ieperleekanaal en op Ieper Business Park.

Het is een initiatief van de Ieperse bedrijvenvereniging IEBEVE i.s.m. het Iepers stadsbestuur en de POM West-Vlaanderen.

Dertien bedrijven namen aan de actie deel: ze ruimden zwerfvuil op rond hun bedrijven. In totaal werd 850 kg zwerfvuil verzameld. Het werd opgehaald door de groendienst van de beschutte werkplaats Westlandia, die ook de schoonmaak doet van het openbaar domein op het bedrijventerrein.

Het waren vooral de klassieke zaken die gevonden werden, zoals blikjes, drank- en voedingsverpakkingen. Maar ook een koelbox, rubberlaarzen en spatborden van vrachtwagens.

Een groot deel van de vervuiling komt van buitenlandse vrachtwagenchauffeurs, die er overnachten. Soms staan ze er al van de vrijdagavond om pas op maandagochtend te kunnen lossen of laden.

IEBEVE is van plan om in de toekomst nog dergelijke zwerfvuilacties te organiseren en roept nog meer bedrijven op om eraan deel te nemen.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio