Torrepoortfeesten verdwijnen niet

't Is Kerremesse op de Torrepoortwijk

't Is Kerremesse op de Torrepoortwijk

De Torrepoortfeesten verdwijnen niet. Komend weekend wordt er duchtig gefeest. Foto: pli

Ieper - Wat allicht velen voor niet mogelijk hebben gehouden is nu een waarheid geworden. Want er hingen donkere onweerswolken boven het feestcomité van de Torrepoort.

De lucht is nu helemaal opgeklaard en worden voor de zevenenvijftigste keer de wijkfeesten georganiseerd op de Torrepoort op 13, 14,15 en 16 juli.

Het waren dan ook blije gezichten op de laatste algemene medewerkervergadering. Er werd een leuk programma samengesteld, dat voor iedereen wat wils biedt en zich afspeelt op de wijk zelf met de medewerking van tal van neringdoeners.

Het huidige bestuur wordt gevormd door Ronald Verfaillie (voorzitter), Andy Wybo (secretaris), Reddy Beernaert (materiaalmeester). Zij worden bijgestaan door heel wat helpende handen die op die dagen paraat zullen staan.

De titel op de affiche met het oud West-Vlaams woord “Kerremesse” was voor de iniatiefnemers een must om de link te leggen naar de meer dan halve eeuw oude kermis op de wijk.

Op vrijdag 13 juni wordt het feestgebeuren op gang getrokken met een openingsreceptie voor de genodigden en wijkbewoners. Om 20 uur is er dan de Travestieshow van Madame Zaza. Inkom gratis.

Op zaterdag beginnen de festiviteiten met een minivoetbaltornooi op het pleintje in de Acacialaan met om 14.30 u. een jeugdwedstrijd en om 16 u. de veteranenwedstrijd.

Vanaf 14 u. is er kinderanimatie met grime, tekenwedstrijd en een kinderdisco. Voor alle kinderen zijn er gratis oliebollen en een drankje, op voorwaarde dat ze vergezeld zijn van ouders.

Om 20 u. zal de avond losbarsten met een optreden van Ronald alias Wuppe gevolgd, door Bernard, de zingende bakker. Als top daarna de Vlaamse schlagerzanger Yves Seghers, gevolgd door een muzikale foute fuif met een foute DJ.

Op zondag 15 juli start om 6 u. een rommelmarkt in de verkeersvrije straten en om 10 u. staat Alain’s Keyboard Ensemble paraat voor een aperitiefconcert.

In samenwerking met restaurant De Mande volgt er van 12 tot 14 u. een mosselfestijn aan de prijs van 14 euro, inschrijven bij de bestuursleden of in het restaurant.

Om 14.30 u. is er aan optreden van de Mini Maxi Band en om 18 u. treden De Locko’s uit Kemmel op, waarna er nog gezellig nagepraat kan worden bij achtergrondmuziek.

 De laatste dag van de festiviteiten wordt voorbestemd voor de senioren en start om 14 u. met optredens van Johnny Clarisse, Bossie, Micky en Lady Snellie waarbij een stuk ijstaart aangeboden wordt.

Om 18 u. wordt “Kermesse 2012” afgesloten met een afscheidsdrink.

Het nieuwe bestuur is alvast blij te kunnen rekenen op de steun van de inwoners van de wijk.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio