Burgemeester Anzegem op 48-jarige leeftijd overleden na chirurgische ingreep

Burgemeester Anzegem op 48-jarige leeftijd overleden na chirurgische ingreep

Foto: eva

Anzegem - Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem (Samen Eén), is woensdag overleden. Dat nieuws is bevestigd door het gemeentebestuur. De burgemeester raakte kritiek na een routineoperatie vorige week.

Van Marcke onderging vorige week woensdag in het ziekenhuis van Aalst een ingreep. Maar daarbij traden complicaties op. Hoewel er woensdagochtend nog hoopgevende signalen waren dat hij aan de beterhand was, is hij 's avonds uiteindelijk overleden.

"Met grote verbijstering nam het college en het volledige gemeentebestuur kennis van het onverwachte overlijden van onze geliefde burgemeester, Claude Van Marcke. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar de kinderen evenals naar de ganse familie", laat het gemeentebestuur van Anzegem weten in een korte mededeling. Van Marcke was sinds 1 januari 2013 burgemeester van Anzegem. Hij laat een vriendin en twee kinderen na. 

Naar aanleiding van het overlijden komt het schepencollege woensdag voor een uitzonderlijke zitting bij elkaar. Donderdagochtend 21 september vanaf 10 uur opent de gemeente een rouwregister in de raadzaal van het hoofdgemeentehuis (gelegen aan De Vierschaar). 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees