Auto rijdt op pas geplaatste snelheidsremmer in Ommegangstraat

Ronse / Maarkedal - In de Ommegangstraat, de smalle weg die de grens vormt van Maarkedal en Ronse, is dinsdagavond een auto tegen een pas geplaatste verkeersremmer gereden. “Die blokken worden vannacht nog verwijderd" reageert de Maarkedalse burgemeester Joris Nachtergaele.

De Ommegangstraat wordt momenteel druk bereden. Dit komt door de werken in Broeke. Wegbeheerder is het Agentschap voor Wegen en Verkeer. Die plaatsten op verschillende plaatsen op de weg betonnen snelheidsremmers. Een bestuurder moest vanavond uitwijken voor een dier op de weg en reed zo zijdelings op de betonblokken. De man is afgevoerd naar het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse voor controle. 

“Die betonblokken moeten hier zo snel mogelijk weg”, zegt Joris Nachtergaele.  “Het was te vrezen dat er ongevallen zouden van komen, die obstakels waren zo goed als niet verlicht. Na overleg met Luc Dupont, mijn collega van Ronse, hebben we beslist de blokken weg te halen. Anders gebeuren hier nog meer ongevallen. De technische dienst gaat dit deze nacht nog uitvoeren."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio