Negende Hagelandse Gordel langs vijf land- en tuinbouwbedrijven

Hagelandse Gordel in Rummen. Foto: ppg

Geetbets / Kortenaken - De Hagelandse Gordel, een fietstocht voor jong en oud waarbij je de hele dag kan genieten van het golvend Hagelands landschap terwijl je van de ene naar de andere boerderij fietst, vindt zondag 17 juli plaats. Je ontdekt er de lokale streekproducten. Vijf land- of tuinbouwbedrijven nemen deel.

De deelnemende bedrijven zijn akkerbouwbedrijf Vandebroeck, Koningsbos 17 Assent, fruitbedrijf Oversteyns, Oplintersesteenweg 16 Bunsbeek, fruitbedrijf Veulemans, Groenstraat 2 Kapellen, melkveebedrijf Lemmens, Lapstraat 21 Kortenaken en  kalverbedrijf Adams, Persoonsstraat 63 in Rummen.

De afstand van de grote ronde bedraagt 77 km, de twee middelgrote bedragen ongeveer 50 km en de drie kleine bedragen tussen 25 en 33 km. Van de zes uitgestippelde rondes zijn er drie ( een grote, een middelgrote en een kleine) die voorbij het nieuwe monument van Eddy Merckx in Kiezegem passeren. Voor het eerst zijn de middelgrote rondes anders samengesteld dan tijdens de vorige edities.

Alle fietsers krijgen een stempelkaart mee die ze op elke stopplaats (dezelfde bedrijven) kunnen laten afstempelen. Wie op het einde van de dag een volledige afgestempelde kaart terug inlevert, ontvangt een gadget en maakt kans op een fiets of een pakket streekproducten.

Het vertrek is voorzien tussen 8 en 15 uur. Prijs: 2 euro voor leden Landelijke Gilden, niet-leden betalen 3 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis maar moeten zich wel inschrijven. Inschrijven kan ter plaatse.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio