Yannick Ferrera: "Dit is schandalig van de mannekens die niet spelen"

Wervelend STVV feest met doelpuntenkermis tegen KV Mechelen

Igor Vetokele opent de monsterscore Foto: Paul Pans

Linter / Geetbets / Kortenaken - Geen 0 - 6 maar 7 - 0: dat is de bittere realiteit voor ex-STVV-coach Yannick Ferrera, wiens "mannekens op het veld niet wilden spelen". Feest voor het wervelende STVV en haar supporters, een straftraining zaterdagmorgen om 8 uur voor de KV-spelers of wat voor professionals zou moeten doorgaan. De supporters van KV Mechelen die naar Sint-Truiden afzakten om KV aan te moedigen, krijgen hun toegangsticket terugbetaald omwille van de snertvertoning van Malinois. STVV en Ivan Leko maken zich op voor de clash tegen KRC Genk.

"Een overbodige match", zei persverantwoordelijke van STVV Alain Coninx voor aanvang van de wedstrijd. Die 'overbodige match' werd een galavertoning van de Kanaries en had - zonder enigszins te overdrijven - makkelijk op 14 - 0 geëindigd kunnen zijn.

In de zesde minuut opende Igor Vetokele de stand en na 17 minuten stond de 3 - 0 al op het scorebord dankzij doelpunten van Ruben Fernandes en Pieter Gerkens. In de tweede helft verhoogde Cristian Ceballos de sore tot 4 - 0 via een strafschop in de 59ste minuut. Invaller Kurt Abrahams scoorde nadien nog een hatrick en legde in de 88ste minuut de zindscore vast: 7 - 0.

KV-trainer Yannick Ferrera zakte haast door de grond van schaamte en woede, maar dat hielp niet de opdoffer te verbijten. Meer over deze boeiende wedstrijd in de zaterdageditie van onze krant Het Nieuwsblad.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio