Kristof Mollu: "Fietspad wordt niet aangelegd volgens de Vlaamse richtlijnen."

Oppositie is voor aanleg fietspad Tiensestraat maar heeft vragen over het dossier

Kortenaken - CD&V Kortenaken en SP.A Plus hebben zich onthouden bij het agendapunt over de aanleg van een fietspad langs de Tiensestraat. Beide partijen zijn voor de aanleg, maar kunnen zich niet verzoenen met de aanpak van het dossier.

CD&V-fractieleider en verkeerskundige Kristof Mollu: “Het fietspad wordt niet aangelegd volgens de Vlaamse richtlijnen uit het fietsvademecum omdat dit te duur zou zijn. De provincie geeft thans subsidies als deze richtlijnen worden gevolgd. Het is niet duidelijk hoe de berekening die de meerderheid liet uitvoeren is opgebouwd en met wat er allemaal rekening werd gehouden en met wat niet. Het bestuur moet steeds goed voor ogen houden wat de prijs met en zonder subsidies is en moet hierbij bijkomend rekening houden met kwaliteit, keuze voor materialen en niet te vergeten de veiligheid van de fietser. En dat is in dit dossier duidelijk niet gebeurd." De meerderheid van Open VLD en N-VA verwerpt die stelling.

CD&V benadrukt dat men achter het feit staat dat er nieuwe fietspaden worden aangelegd op deze verbindingsweg tussen Hoeleden/Ransberg en Kortenaken, maar heeft duidelijk heel wat wat vragen over het dossier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio