Dagje shoppen voor leuke inrichting IBO-locaties

Origineel bedankje voor voor- en naschoolse kinderbegeleiding

Geetbets - Naar aanleiding van de 'Dag van de kinderbegeleider' zette het college de kinderbegeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang in de kijker. Alle begeleidsters kregen een afwasbare tattoo en een lunch, naast een dagje shoppen voor de locaties.

Het gemeentebestuur van Geetbets, zelf organisator van buitenschoolse kinderopvang in Rummen, Geetbets en Hogen, pakte op de 'Dag van de kinderbegeleider' uit met een erg origineel gebaar van dankbaarheid. Alle kinderbegeleiders, actief in de drie lokale locaties van de kinderopvang, werden verrast met een afwasbare tattoo in de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Schuifaf in Rummen. Burgemeester Jo Roggen (Open VLD), de schepenen Chris Jamar (Open VLD) en Elke Allard (SP.A) en coördinator van de buitenschoolse kinderopvang Patricia Vansimpsen plaatsten de tattoo bij 'de sterren van de dag'.

"Met de tattoo's, een idee van Steunpunt Kinderopvan van de Vereniging van Steden en Gemeenten VVSG, willen we de kinderbegeleidsters waarderen voor hun dagelijkse inzet en enthousiasme. Het gaat om een ontwerp van Eva Mouton", zei burgemeester Roggen. Elke week maakt Eva de getekende column 'Eva's gedacht' voor de weekendbijlage van De Standaard. "Een tattoo voor elke kinderbegeleidster is erg leuk en trendy", onderstreepte begeleidster Hilde D'Exelle. Na het plaatsen van de tattoos trokken alle kinderbegeleidsters in groep naar de Ikea in Hasselt, om er, begeleid door burgemeester en schepenen, voor elke locatie speelgoed en interieurbenodigdheden aan te kopen voor de drie IBO-vestigingen Schuifaf Rummen, vrije basisschool Hupsakee Geetbets en vrije basisschool Te Velde Hogen.

Het groepsbezoek aan Ikea Hasselt werd een leuke en gezellige onderneming. "Fijn eens samen te zijn met alle collega's en voor een keer onder begeleiding van de politici", stelde Hilde D'Exelle, bijgetreden door alle andere begeleidsters. Het gemeentebestuur schonk een bon van 100 euro aan elke IBO-locatie om extra kinderspulletjes te kopen. "We kochten onder meer kinderkrukjes, rijdende opbergbakken en kleurstiften", klonk het achteraf enthousiast. Ook heel wat andere nuttige, kindgerichte artikelen vonden de weg richting kassa. Na een lekkere lunch werd het bezoek aan Ikea afgerond en begaven de kinderbegeleidsters zich terug naar hun werklocatie om er tijdig trouw de kinderen naschools op te vangen.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio