Gemeenteraadsverkiezingen beloven spannend te worden

N-VA Linter wil volstrekte CD&V-meerderheid breken

N-VA Linter wil volstrekte CD&V-meerderheid breken

Helga Delvaux, fractieleidster van N-VA Linter, wil met haar ploeg bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de volstrekte CD&V-meerderheid breken. Foto: if

Geetbets / Linter - N-VA Linter is volop bezig met de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Tegen midden volgend jaar stelt N-VA haar lijst en speerpunten voor. Vast staat dat de partij niet in een kartel stapt. N-VA heeft alvast de ambitie de huidige volstrekte CD&V-meerderheid te breken en vanaf 2019 mee het beleid te bepalen in Linter.

"De geruchtenmolen staat niet stil in Linter: er zouden gesprekken gevoerd worden tussen twee partijen en een coalitie zou in de maak zijn. Indien dit klopt, betekent dat een kaakslag in het gelaat van de kiezer. N-VA Linter kiest ervoor om de campagne met open vizier te starten  en de uitslag van de kiezer af te wachten", zegt huidig N-VA-fractieleidster Helga Delvaux.           

"Wij hebben ons de afgelopen legislatuur als oppositie altijd constructief opgesteld, maar zijn op eigen voorstellen altijd op een njet gebotst door de absolute meerderheid. In een landelijke gemeente als Linter was het jaren geleden de traditie dat de kasteelheer, de pastoor en de onderwijzer het voor het zeggen hadden, later diegenen die het vaakst opdoken op pensen- en andere kermissen. De tijd mag niet blijven stilstaan en N-VA Linter wil de kiezer overtuigen dat het beleid niet wordt gevoerd op een pensenkermis, caféjubileum of met de zoveelste foto in de krant."

"In vele steden en gemeenten in Vlaanderen werkt N-VA al aan de verandering. Linter mag niet achter blijven en vraagt de kiezers om voluit met N-VA Linter voor verandering te kiezen", besluit Helga Delvaux, die tijdens de vorige legislatuur nog deel uitmaakte van de CD&V-fractie. De hetze tussen CD&V en N-VA of vice versa nationaal zet zich ook duidelijk door op gemeentelijk vlak.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio