Niet-leden zijn welkom indien ze ter plekke lid worden en 13 euro betalen

Landelijke Gilde Geetbets-Rummen en Bedrijfsgilde Geetbets-Zoutleeuw organiseren voordracht met weerman Hugo Mathues

Weerman Hugo Mathues houdt niet alleen van het weer, maar ook van een lekker stuk taart. Foto: Paul Pans

Geetbets / Kortenaken / Linter - In Het Buurthuis in Grazen (Vijverstraat 37 A) geeft weerman Hugo Mathues (Ransberg) woensdag 7 maart een interessante voordracht rond het weer en weersvoorspellingen. Dit op uitnodiging van de Landelijke Gilde Geetbets-Rummen en de Bedrijfsgilde Geetbets-Zoutleeuw. Iedereen is welkom, maar niet-leden betalen 13 euro en worden zo lid van de Landelijke Gilden tot 2019. Leden hebben gratis toegang.

De avond start met gratis koffie en taart om 19.50 uur, meteen al een geschikt moment om over het weer te praten. Hugo Mathues vangt tien minuten later zijn uiteenzetting aan. Hugo heeft een eigen weerstation in Ransberg en is sinds 1992 officiële waarnemer voor het KMI. Elke week verschijnen zijn weerfoto's tijdens het weerbericht op één. Je  hoort hem ook geregeld op Radio 2 Limburg en Vlaams-Brabant ter vervanging van vaste weerman Eric Goyvaerts.

Hugo Matheus komt toelichten hoe zijn hobby uit de hand is gelopen en neemt je mee in de wondere wereld van het weer. Hoe kan je zelf het weer waarnemen en trachten te voorspellen? Wat is juist een hoog of een laagdrukgebied en welke gevolgen heeft dit voor het weer? Hoe werken de verschillende weermodellen?

Ongetwijfeld een boeiende avond voor zowel de landbouwers die altijd bezig zijn met het weer als voor de liefhebbers die graag eens iets willen toevoegen tijdens hun praatje over het weer.

Een lidmaatschap bij Landelijke Gilden heeft heel wat voordelen. Zo krijgen leden zes keer het plattelandsmagazine Nest en het ledenblad Buiten. Andere ledenvoordelen vind je op www.landelijkegilden.be/lid-worden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio