Kevin Huybrechts roept op tot het plaatsen van voldoende rookmelders

Linter / Geetbets / Kortenaken - Onafhankelijk gemeenteraadslid en hulpverlener Kevin Huybrechts uit Geetbets roept iedereen op voldoende rookmelders in de woning te plaatsen en een vluchtplan te maken, vooraleer mensen verrast worden door woningbrand. Huybrechts lanceert de oproep kort nadat de buren geconfronteerd werden met een nachtelijke schouwbrand.

"Als het brandt in een woning, is het belangrijkste dat heel de familie zo snel mogelijk wakker is", zegt ervaringsdeskundige Kevin Huybrechts. "Rookmelders vervangen ‘s nachts je ogen en oren en waarschuwen je op tijd. Bespreek met heel de familie wie er bij brand wat gaat doen: wie neemt de kinderen mee, langs welke weg kan je naar buiten, waar hangt een bepaalde sleutel?"

"Alle inwoners van Geetbets en dus van de hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant, hebben recht op een gratis en vrijblijvend huisbezoek, waarbij een brandpreventieadviseur - dit is een speciaal opgeleide brandweerman of -vrouw - een controle doet in en rond je woning en zo de verbeterpunten inzake de brandveiligheid van je woning kan toelichten. Je kan een huisbezoek aanvragen via www.hvzoost.be."

Meer info over brandveiligheid: www.leefbrandveilig.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio