Carl Janssens: "We werken heel goed samen met hotels, B&B's en lokale horecazaken"

Toeren door Hageland en Haspengouw met retro- en oldtimerbromfietsen is fascinerend

Carl en Pascale (links) runnen samen met de 14-jarige Sander de verhuurdienst aan de Overbeekstraat. Foto: Paul Pans

Geetbets - Cipier Carl Janssens (52) bouwde aan de Overbeekstraat in Geetbets op korte tijd een verhuurdienst van oldtimer- en retrobromfietsen uit, waar je ook voor scooters en zelfs tandemfietsen terecht kan. Een zegen voor het lokale en regionale toerisme.

Het bromfiets- en scootertoerisme kent gouden dagen in Hageland en Haspengouw. Als die te huren bromfietsen dan nog oldtimers zijn of in retrostijl gebouwd werden, is het toeren nog zoveel aantrekkelijker. De zaak van Carl Janssens CJ-bromfietsenverhuur, ligt 100 m verwijderd van het toeristisch fiets- en wandelpad De IJzerenwegroute Tienen-Diest-Zoutleeuw, op de grens van de fruitstreek Hageland-Haspengouw en in de buurt van fruitstad Sint-Truiden.

"Ik heb van mijn hobby - werken aan bromfietsen - mijn bijberoep gemaakt", vertelt Carl Janssens, die samen met vriendin Pascale Janssen en zoon Sander (14) de verhuurdienst runt. "We beleven momenteel echt hoogdagen met het mooie weer, midden de bloesems. Alle bromfietsen zijn voorzien van ingebouwde laders voor iphones om routes in te lezen. Ik stelde zelf twee boeiende routes samen. Een eerste om de mooiste plekjes in Vlaams-Brabant en Limburg te ontdekken, een tweede die het Hageland in al zijn schoonheid toont. Hotels en B&B's uit de regio werken goed samen met ons, net als de lokale horecazaken en cafés. Bakkerij Dolce Vita aan de Dorpsstraat start binnenkort met de levering van ontbijtboxen voor de bromfietsenhuurders. Bij de plaatselijke B&B De Zevenslaper aan de Glabbeekstraat staan permanent twee van onze bromfietsen gebruiksklaar voor de klanten."

De toeristen die bij ons aankloppen komen hoofdzakelijk uit Oost- en West-Vlaanderen. "Een klant uit Oudenaarde bestelde onlangs vijf scooters om in dragen naar Parijs te rijden. Dit weekend komt iemand van een Afrikaans consulaat een scooter ophalen om te toeren." Tussen de oldtimerbromfietsen zitten onder meer zeven Honda's Amigo, juweeltjes uit de jaren '70. Ook de vespa-types zijn erg gegeerd. Een bromfiets huren kost 40 euro voor een halve dag, 65 euro voor een hele. Een duozitter, ouder dan 14 jaar, betaalt 10 euro. Kinderen mogen gratis mee.

CJ-bromfietsenverhuur, Overbeekstraat 14, 3450 Geetbets. Tel.: 0496-26.88.79
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio