Gewezen gemeenteambtenaar van Kortenaken gaat er voor

Wendy Creten en Griet Vandewijngaerden vormen tandem voor de gemeenteraadsverkiezingen

Kortenaken - Volgens SP.A-lijsttrekker en gewezen schepen van Jeugd, Cultuur, Openbare Werken en Bibliotheek Griet Vandewijngaerden stond het bijna in de sterren geschreven dat gewezen beleidsmedewerker en ex-diensthoofd Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken Wendy Creten SP.A Kortenaken en Griet voor honderd procent zou steunen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wendy is meteen het laatste 'witte konijn' dat SP.A Kortenaken uit de rode hemdsmouwen schudt om op de kandidatenlijst te plaatsen.

"We hebben samen met geëngageerde vrijwilligers en meerdere adviesraden heel wat vernieuwende initiatieven op poten gezet als DU!K, Zomer op Straat, Kinderhoogdagen, KINK en Kunst op Komst", zegt Griet Vandewijngaerden. "We legden ook de basis voor een degelijke en duurzame ondersteuning van de vele Kortenaakse verenigingen: uitleendienst, infoborden, maximumfactuur voor zalenverhuur, vormingsinitiatieven voor de jeugd."

"Tegelijk werkte Wendy hard om zoveel mogelijk subsidies en projecten binnen te halen. Beleidsplannen schrijven om geld naar de gemeente te halen, het was en is nog steeds Wendy haar ding."

Sinds 2013 heeft Wendy een nieuwe uitdaging gevonden bij de gemeente en het OCMW van Hoegaarden. Maar ze woont, samen met haar man en 2 kinderen nog altijd in Kortenaken.  

Toen Griet haar vroeg om opnieuw een tandem te vormen en samen met haar en de vernieuwde en verruimde SP.A-ploeg aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen, heeft ze er lang over nagedacht.

"Politiek is geen vrijblijvende hobby en zowel mijn job als mijn gezinsleven vragen soms veel, maar het  kriebelt nog steeds om ook voor Kortenaken en haar inwoners dingen te kunnen realiseren", verduidelijkt Wendy Creten.

Samen met  Griet en de verruimde SP.A-lijst gaat Wendy "voor een beter Kortenaken". 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio