Met dubbeldekker op driedaagse Mehringreis

Linter - Een dubbeldekker met 62 passagiers trok richting Mehring voor een driedaagse uitstap. De deelnemers bezochten Mehring en omgeving. Ook tijdens de heen- en terugreis stonden boeiende bezoeken op het programma.

Tijdens de heenreis werd de Montenauer Schinkenräucherei bezocht en nadien het Malmundarium in Malmedy. "Daags nadien werd op verzoek een Moezelrondvaart gehouden van Bernkastel naar Kröv", zegt ondervoorzitter van het organiserende Mehringcomité Linter Eddy Ladang. "Het middagmaal werd opgediend in klooster Machern (Wehlen), gevolgd door een vrije namiddag in Bernkastel."

"Bij een temperatuur van bijna 30 graden. was zondag een rustige dag in Mehring: een terrasje doen, Frühshoppen bij één of andere wijnboer, een wandeling, de processie bekijken of een bezoek aan de kermis brengen. Het middagmaal werd opgediend in Im Alten Keller en om 15 uur namen we afscheid van Mehring om dan richting de Eifel te rijden; daar stond een onaangekondigd bezoek aan Wallenborn met zijn beroemde geiser op het programma."

Volgend jaar wordt de Mehringreis voor de dertigste keer georganiseerd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio