Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Open VLD stelt kandidaten voor maar wacht nog even met de lijstplaatsen bekend te maken

Open VLD kiest resoluut voor vrouwelijke kandidaten wat de deelgemeente Kortenaken betreft: vijf op een rij. Foto: Paul Pans

Kortenaken - Tijdens een erg gesmaakte 'Blauwe Zomeraperitief' in zaal Bergendal Waanrode, stelde partijvoorzitter en huidig Open VLD-gemeenteraadslid Patrick Vlayen de kandidaten van Open VLD Kortenaken voor die dingen naar een zitje in de gemeenteraad. Open VLD is momenteel de grootste partij en hoopt dit ook te blijven na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De plaatsen die de kandidaten toegewezen kregen worden nog even geheim gehouden, daar niet alle kandidaten aanwezig waren tijdens de vergadering waarop de plaatsen toebedeeld werden. Officieus is alles in kannen en kruiken.

Open VLD kan rekenen op enkele nieuwe, jonge kandidaten. André Alles, burgemeester tijdens de eerste drie jaren van de huidige legislatuur, trekt de lijst. Huidig burgemeester Patrick Vandijck staat op plaats 3. Lijstduwer is gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Paul Francen.

De vijf Open VLD-kandidaten van de deelgemeente Kortenaken zijn vrouwen, erg opmerkelijk. Andere bijzonderheid is de kandidatuur van gewezen journalist Frank Boeckaerts, als voorzitter van de milieuadviesraad, de 'groene jongen' in de blauwe familie.

Grote afwezige op de lijst is Eddy Marcoen, die tijdens de eerste drie jaren van de huidige legislatuur OCMW-voorzitter was. Het is nu wachten op de officiciële bekendmaking van de overige lijstplaatsen.

Het beste van Enkel voor abonnees