Jubileumvoorstelling Silky Ways naar aanleiding 25 jaar balletschool Dance Images

Kortenaken - Dance Images, de balletschool uit Herk-De-Stad, viert zijn 25-jarig bestaan. In september opende de school een nieuwe afdeling in Hoeleden, waar Elise Francen de leerlingen voor haar rekening neemt. Redenen genoeg voor een groot feest. Daarom plant de school zaterdag 30 juni om 14 uur en zondag 1 juli om 13 en 17 uur de wonderlijke jubileumvoorstelling ‘Silky Ways’. Voor de gelegenheid wordt er uitgepakt met een unieke samenwerking tussen een balletschool en Tátake!-Taiko, een professionele groep van Japanse drummers uit Zoutleeuw.

Silky Ways is een wervelende voorstelling over een avontuurlijke reis naar Azië. Het belooft een kleurrijke en fascinerende mix te worden van emoties en verborgen magische momenten, maar ook een zoektocht naar rust, eenvoud en harmonie. "We treden in de voetsporen van Marco Polo en leggen een belangrijke historische handelsroute af: de Zijderoute", zegt Elise Francen. 

"Onderweg ruilen we voorwerpen uit onze ruilmand en verzamelen we souvenirs uit de verschillende landen die we betreden. Onze reisgenoot, een zijderups, probeert zich terwijl te ontpoppen tot een prachtige vlinder. Liefdevol blijven we haar koesteren tot het einde van de reis. Een magische tocht die eindigt in een hoogtepunt van discipline en concentratie: de samoerai.”

De voorstellingen vinden plaats in Gemeenschapscentrum De Markthallen, Markt 2 in Herk-de-Stad. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen onder de 12 jaar 5 euro.

Tickets via: info@dance-images.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio