Zondag 22 juli

Elfde editie van Hagelandse Gordel

Geetbets - De elfde editie van de Hagelandse Gordel vindt zondag 22 juli plaats. Kalverbedrijf Adams aan de Persoonstraat 63 in Rummen is een van de vijf startplaatsen.

De hele dag kan jong en oud van de ene boerderij naar de andere fietsen in het golvende landschap van het Hageland. Onderweg is het genieten van lokale streekproducten.

De grote ronde bedraagt 75 km, de middelgrote ongeveer 50 km en de kleine tussen 25 en 30 km. Als deelnemer krijg je een stempelkaart die je op elke stopplaats kunt laten afstempelen. Lever je op het einde van de dag een volledig afgestempelde kaart terug in, dan ontvang je een drankbidon van het grootste plattelandspeloton en maak je bovendien kans op een fiets of een streekproductenpakket.

Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur. Deelnemen kost 3 euro voor leden Landelijke Gilden, niet-leden betalen 4 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee, maar moeten zich wel inschrijven. Dat kan ter plaatse. In deze prijs zitten een gedetailleerde wegbeschrijving, een appel voor onderweg en een verzekering voor lichamelijke ongevallen via Sport Vlaanderen.

Meer info:
www.hagelandsegordel.be
Matthias Van den Eynde, consulent Landelijke Gilden, via 0472 68 69 82

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio