Uitgebreid programma met onder meer een kookwedstrijd

Ontmoet streekproductenproducenten en ontdek veel lokaal lekkers tijdens 'Hoeve Proeve'

Kortenaken - De verenigingen van Kortenaken en de producenten uit de gemeente nodigen iedereen uit op 'Hoeve Proeve', dat plaatsvindt zondag 9 september. Je kan er kennismaken met lekkere en verse lokale producten, maar ook de verenigingen leren kennen en je buren ontmoeten. In en rond gemeenschapscentrum Den Hoek valt gegarandeerd heel wat te beleven en te ontdekken.

KVLV Hoeleden biedt in samenwerking met de gemeente Kortenaken tussen 9 en 10.30 uur een Hoeve Proeve-ontbijt aan met streekproducten. Volwassenen betalen 12 euro, kinderen van 6 tot en met 12 jaar 8 euro, kinderen jongeren dan 6 jaar mogen gratis deelnemen. Inschrijven bij KVLVHoeleden@gmail.com. 

Tussen 10 en 16 uur kan je ontdekken wat je lokaal kan kopen tijdens de Hoeve Proeve-markt. Van 13 tot 15 uur loopt de kookwedstrijd 'KorteKetenKoken'. Je neemt deel met een groepje van drie tot vier personen en kookt met lokale ingrediënten een wedstrijdrecept. Een vakjury kiest de winnaar onder leiding van Fré Vrindts, gekend van het VTM programma '2 Sterren Restaurant' en 'Passie voor eten'. Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro. Meer info en inschrijven via rita.roosen@telenet.be.

Tussen 12 en 16 uur kinderanimatie met de lokale jeugdverenigingen die zorgen voor toffe boerderijspelen zoals biggen liggen, boerderijdiertjes aaien, het blote voetenpad, traktorzitten, de knuffelkoe,...

De Kleine Chef organiseert de grote “Hoeve-Proeve-Lekkernij-van-het-jaar-wedstrijd” en gaat hiermee van start om 12 uur.

Je kan doorlopend ook te voet, op de fiets, per huifkar en zelfs te paard lokale boerderijen ontdekken. Volg de uitgestippelde gratis fietstocht van Regionaal Landschap Zuid-Hageland die van start gaat om 10 uur en afsluit om 12 uur. 

Niet getreurd, bij slecht weer gaat alles door in zaal 'Den Hoek'.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio