Kazen, boter en yoghurt van verse melk

Melkerhei zet de deuren open tijdens de 'Dag van de Landbouw'

Linter / Geetbets / Kortenaken - Boerenbond en Landelijke Gilden organiseren zondag 16 september de 'Dag van de Landbouw'. 45 bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Het thema is ‘Het begint bij ons’. In Linter wacht de familie Arnauts je op in hun bedrijf Melkerhei aan de Heidestraat 163 tussen 10 en 17 uur.

In de glooiende velden van het Hageland, tussen Oplinter en Zoutleeuw, ligt Melkerhei. Martine en Pieter zijn begin 2017 gestart met Melkerhei, naast het melkveebedrijf van Gerrit. Hier vind je de puurste zuivelproducten uit de streek, gemaakt met veel passie. "Onze producten gaan terug naar de basis: rauwe melk en ambachtelijke zuivel, waaronder een heerlijke variatie aan harde en zachte kazen. Tweemaal per dag worden de 75 Holsteinkoeien gemolken. Een gedeelte van de melk wordt rechtstreeks verwerkt tot verse zuivelproducten", zeggen de uitbaters van Melkerhei.

Bezoekers kunnen genieten van een leerrijke rondleiding op het bedrijf en proeven van verse zuivelproducten. Er is ook randanimatie voor jong en oud, met onder meer 'Groene kring Hageland', die een ‘escape farm’ op poten zet.

Meer info: 0476-33.25.58, martine@melkerhei.be of www.melkerhei.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio