N-VA wil burgemeester leveren en "houdt van eerlijkheid en rechtlijnigheid"

N-VA-lijsttrekker Kevin Huybrechts: "Er is geen voorakkoord"

N-VA-lijsttrekker Kevin Huybrechts: "Er is geen voorakkoord"

N-VA: "Er is geen voorakkoord". Foto: N-VA

Geetbets - N-VA gaat met lijsttrekker Kevin Huybrechts voor de burgemeesterssjerp op 14 oktober. Huybrechts ontkent dat er een voorakkoord zou zijn met andere partijen en wil 14 oktober met iedereen praten, om uiteindelijk te beslissen in welke coalitie N-VA stapt.

N-VA pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met een volledige lijst, in tegenstelling met de verkiezingen van 2012 toen de N-VA-lijst slechts 13 kandidaten telde en toch twee zetels veroverde. Haast iedereen verwachtte na de leegloop van N-VA - op raadslid Johan Guldix na - dat N-VA niet zou deelnemen aan de verkiezingen van 14 oktober. Maar de hogere regionen van N-VA slaagden erin onafhankelijk gemeenteraadslid Kevin Huybrechts terug naar de N-VA-stal te halen en bombardeerden hem tot lijsttrekker, terwijl N-VA-gemeenteraadslid Johan Guldix niet langer kandidaat is.

Kevin Huybrechts wist een jonge lijst samen te stellen met liefst 15 nieuwkomers. Alleen Huybrechts en Walter Roofthooft namen deel aan de verkiezingen van 2012. Sarina Gielen staat op de tweede plaats, N-VA-ondervoorzitter Wesley Uyttebroeck op 3, N-VA-secretaris Katrijn Rigaux op 5. Lijstduwer is N-VA-penningmeester Kevin Claes.

"Ik stel mij kandidaat-burgemeester", zegt Kevin Huybrechts. "Alle partijen kunnen mij 14 oktober contacteren. We hopen de juiste keuze te maken met wie we de komende zes jaren willen goed besturen en samenwerken. Met welke partij of partijen dat gaat zijn is momenteel dus nog onduidelijk, een voorakkoord is er niet. N-VA houdt van eerlijkheid en rechtlijnigheid, houdt zich aan de normale gang van zaken in verband met campagne voeren. Ik ben als N-VA-voorzitter fier met zulke jonge, dynamische ploeg naar de verkiezingen te trekken."
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio