Feest in zaal Bergendal

Klipgaardestraat, Oude Tiensestraat en Boterbergstraat terug open voor alle verkeer

Eerst rustig de tijd nemen om het brede lint door te knippen en de fotografen voldoende werktijd te verschaffen... Foto: Paul Pans

Kortenaken - Feest in Waanrode. De bewoners van de Klipgaardestraat, Oude Tiensestraat en een gedeelte van de Boterbergstraat hebben er samen met de andere weggebruikers een jaartje riolerings- en wegenwerken opzitten onder de supervisie van het gemeentebestuur. Gedaan met stof, modder en ander leuks als wegomleggingen en alternatieve trajecten voor De Lijn.

Na het lange lintje knippen genoten de buurtbewoners, op uitnodiging van het gemeentebestuur van Kortenaken, een gezellig feest, met lekkere paella van Cindy Secretin als 'hoofdgerecht'. Maar niet alles 'smaakt' even lekker in de Oude Tiensestraat. Daar werden de 1,70 m brede fietssuggestiestroken in twee delen aangelegd "omdat de gebruikte machine te smal was".

Dat huzarenstukje leverde suggestiestroken met een gevaarlijk niveauverschil voor fietsers op. De onderaannemer mag zijn huiswerk overdoen of minstens 'bijstellen'. Nog even 'op de tanden bijten' voor de bewoners en gebuikers van de Oude Tiensestraat en vooral opletten tijdens het fietsen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio