Marc Wijnants (Linter) op vijf, Patrick Vandijck (Kortenaken) op 28

Tweede plaats voor Jo Roggen (Geetbets) in arrondissementeel burgemeestersrapport

Jo Roggen behaalde een tweede plaats in het arrondissement en scoort het beste van alle Hagelandse burgemeesters. Foto: Paul Pans

Linter / Geetbets / Kortenaken - Burgemeester Jo Roggen (Open VLD) van Geetbets behaalde met 7,5/10 de tweede hoogste score in het burgemeestersrapport in het arrondissement Leuven. Alleen Jan Spooren (N-VA) uit Tervuren gaat Roggen vooraf en behaalde 7,9/10. CD&V-burgemeester Marc Wijnants uit Linter staat op de vijfde plaats met een mooie 7/10. Opvallend lager is de score van burgemeester Patrick Vandijck (Open VLD) van Kortenaken met 5/10 op plaats 28.

Voor de zesde keer sinds 2006 bevroegen de redactie van Het Nieuwsblad en het onderzoeksbureau iVOX tienduizenden Vlamingen over hun burgemeester, bestuur en de aanpak van beleidsthema's. Het burgemeestersrapport van 2018 werd online uitgevoerd tussen 7 september en 1 oktober bij 66.634 Vlamingen, representatief naar geslacht, leeftijd en opleiding, herwogen naar politieke voorkeur.

Burgemeester Jo Roggen laat zijn Hagelandse collega's met verve achter zich. De vier laatset plaatsen zijn weggelegd voor de Hagelandse burgervaders Jean-Pierre Taverniers (CD&V, Hoegaarden), Tania Roskamps (N-VA, Lubbeek), Rudi Beeken (Open VLD, Tielt-Winge) en André Peeters (SP.A, Aarschot), die niet eens 4,5/10 halen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio