Aannemers tonen geen interesse voor Torendraaiersproject wat leidt tot splitsing in twee dossiers

Kortenaken - Voor het Torendraaiersproject Waanrode - de afbraak van het zogenaamde 'Cultureel Centrum' aan de Boterbergstraat, de bouw van twintig appartementen, een ondergrondse garage en de aanleg van een plein - ontving de gemeente Kortenaken geen enkele inschrijving van aannemers. "Redenen daarvoor kunnen de minder goede timing rond het bouwverlof en de korte indieningstermijn zijn", zegt schepen Niels Willems (N-VA). "Maar de belangrijkste reden is wellicht het feit dat de kandidaten voor dit project een erkenning voor wegenbouw nodig hebben. De bouw van de appartementen en de aanleg van het plein waren immers aan elkaar gekoppeld. Kleinere aannemers hebben dergelijke erkenning meestal niet."

Om het Torendraaiersproject in het midden van het Bloemendorp Waanrode toch alle kansen te geven, besliste de gemeenteraad nu het project op te splitsen in twee dossiers: de verkoop van grond onder voorwaarden en de aanleg van het plein. De grond moet nog geschat worden. De schatter zal rekening moeten houden met de sloop van het gebouw, de voorziene private buitenaanleg, de randvoorwaarden van de buur en het feit dat na de bouw van de appartementen het plein zal aangelegd worden door de gemeente Kortenaken.

Ook de verhuizing van de BKO, ondergebracht in het 'cultureel Centrum', naar het voormalige klooster aan de Oude Diestsestraat is nog niet rond en vormt dus nog een hinderpaal.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio