Vredesfakkeltocht met muzikale afsluiter in Waanrode voor herdenking 100 jaar einde WO I

Kortenaken - Met een fakkeltocht en een muzikale afsluiter wordt vrijdag 9 november vanaf 19 uur het einde van WO I, net 100 jaar geleden, herdacht. Wie zelf geen fakkel meebrengt, betaalt drie euro voor een fakkel.

De fakkeltocht start om 19 uur aan cc ‘De Torendraaier’ en trekt via het dorp naar Bergendal, waar aan elke deelnemer een warme drank wordt aangeboden. Om 20 uur vindt er de voorstelling ‘Oorlogsstemmen’ plaats, met een optreden van Guy Verlinde.

In Oorlogsstemmen geeft Guy Verlinde een overzicht over de gevolgen van Wereldoorlog I, aan de hand van anekdotes, gedichten en oorlogsliederen als 'In Flanders Fields'. Daarnaast maakt het publiek kennis met belangrijke historische tegenstemmen zoals Martin Luther King en Nelson Mandela. De protestsongs van onder meer Bob Dylan en John Lennon tonen de kracht van muziek en
kunst als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten. "Oorlogsstemmen zit vol weerhaakjes, die je dwingen na te denken over oorlog
en vrede".

Tijdens 'Oorlogsstemmen' speelt Guy Verlinde op een variëteit aan resonator gitaren, harmonica's, een weissenborn gitaar en een oude koffer als basdrum, die symbool staat voor de vele vluchtelingen die elke oorlog met zich meebrengt. Een voorstelling die niemand mag missen. De toegang is gratis.

De herdenking wordt georganiseerd door de Culturele Dorpsraad Waanrode, in samenwerking met de gemeente
Kortenaken en de KNSB van Kortenaken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio