Participatiemoment RUP RWZI voor lokale bevolking

Kortenaken - In het kader het ontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan om de realisatie van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in de deelgemeente Kortenaken (Diestsestraat) mogelijk te maken organiseert het gemeentebestuur een infomoment over dit project. Dit moment vindt plaats op woensdag 20 maart om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

"De geplande RWZI zal het afvalwater afkomstig van het noordoostelijk deel van Kortenaken (de Schansstraat, Diestsestraat, Kortenaken-dorp, Dorpsplein, Mounstraat, Molenbergstraat, Rigelstraat en Heidestraat) en een klein deel van Halen (één streng die van Loksbergen komt langs de Lindestraat) behandelen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Niels Willems (N-VA). "Het betreft een klassieke installatie met beluchting en slib die de vuilvracht van ongeveer 2.000 inwoners kan verwerken." 

Tijdens de infosessie geeft Aquafin een toelichting over de gewenste installatie en kunnen er vragen worden gesteld aan het studiebureau dat bezig is met de uitwerking van het uitvoeringsplan. Er zal eveneens de mogelijkheid zijn om eventuele bemerkingen rechtstreeks door te geven. 

Het infomoment wordt georganiseerd in het kader van een bredere participatieperiode die loopt van 6 maart 2019 tot en met 5 mei 2019. Gedurende deze periode is het mogelijk om de reeds opgemaakte start- en procesnota in te kijken op het gemeentehuis of te raadplegen op de website (wonen & omgeving – openbare onderzoeken) en op basis daarvan eventuele opmerkingen in te dienen. 

Meer info: Niels Willems (niels.willems@kortenaken.be).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio