400 kunstwerken schitteren in OC De Linde

Zevende Hagelands Aquarelsalon toont diversiteit in werk van hoogstaand niveau

Jean-Marie De Pauw, een van de bekende gastkunstenaars op het zevende Hagelands Aquarelsalon in Neerlinter. Foto: Paul Pans

Linter / Geetbets / Kortenaken - De Hagelandse Aquarelkring van voorzitter Rachel Pittevils houdt tot en met zondag 17 maart zijn zevende Hagelands Aquarelsalon in OC De Linde aan de Ransbergstraat in Neerlinter. Naast 25 leden van de kring stellen ook 22 gastkunstenaars tentoon, waaronder namen als Jean-Marie De Pauw, Piet Van Aken en Willy Van Esch. Het salon is voor iedereen een aanrader en tegelijk een immense 'vergelijkende' galerij voor wie een aquarelwerk een ereplaats in eigen woning wil geven via aankoop. De toegang bedraagt 2 euro, kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis een kijkje komen nemen.

Na de openingstoespraak van kringvoorzitster Rachel Pittevils en een gesmaakt intermezzo van zangeres Ann Mineur en haar begeleider-pianist Bart Everaerts, blies burgemeester Marc Wijnants (CD&V) de loftrompet voor de organiserende Hagelandse Aquarelkring. Wijnants belichte ook in het algemeen de diversiteit aan werken, thema's en gebruikte kleuren.

Het salon is zaterdag toegankelijk van 14 tot 20 uur, zondag van 14 tot 19 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio