Aquafinwerken Doddelbergstraat Kersbeek-Miskom 23 april van start

Aquafinwerken Doddelbergstraat Kersbeek-Miskom 23 april van start

De voorziene wegomlegging tijdens de werken. Foto: if

Kortenaken - De firma DSV nv start dinsdag 23 april met de effectieve rioleringswerken in de Doddelbergstraat in het kader van het Aquafin-dossier 'Verbindingsriolering Doddelbergstraat'. De nodige wegomlegging wordt voorzien.

Schepen van Openbare Werken, Kristof Mollu (CD&V): “Met deze werken wordt het afvalwater van ongeveer 180 inwoners uit Kersbeek-Miskom aangesloten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zijn er al voorbereidende werken uitgevoerd en zal Aquafin na de paasvakantie een nieuwe riolering aanleggen in de Doddelbergstraat, vanaf het kruispunt met de Windmolenstraat tot aan de Dorpsstraat (Glabbeek)."

"De bestaande leidingen worden hergebruikt voor de afvoer van regenwater. Het afvalwater dat nu nog ongezuiverd in de Kapellebeek terechtkomt zal na de werken in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Kapellen terechtkomen. Het propere regenwater blijft aangesloten op de bestaande lozingspunten in de Kapellebeek. De wegeniswerken zullen normaal gezien klaar zijn in het najaar.”

Tussen de Windmolenstraat en Tiensebaan zal de weg, uitgezonderd voor plaatselijk verkeer, afgesloten zijn. De wegomlegging (zie afbeelding) verloopt vanaf dan via de Heerbaan – Zuurbemde en de Tiensesteenweg N29.

Meer info: www.aquafin.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio